Nieuwjaarsreceptie organiseren

Nieuwjaarsreceptie organiseren

Een gloednieuw jaar staat voor de deur. Het perfecte moment om met collega's bij elkaar te komen. Even terugblikken op het afgelopen jaar, maar vooral vooruit kijken naar het komende jaar. Maar bij het organiseren van een nieuwjaarsreceptie komt meer kijken dan je denkt. Daarom geven we je graag 9 handige tips om mee aan de slag te gaan.

> Locatie

Een nieuwjaarsreceptie is een feestelijke aangelegenheid. Daar hoort een bijpassende locatie bij. Verwacht je 50 mensen op je nieuwjaarsreceptie, kies dan een geschikte locatie. Niets is zo erg als continu op elkaars tenen stappen of juist drie minuten moeten lopen tot je een collega tegenkomt.

Ga je een nieuwjaarsreceptie organiseren, dan is het altijd een aanrader om dit op een externe locatie te doen. Dergelijke locaties zijn hierop ingericht én een groot voordeel is dat je zelf niet met de rommel na afloop zit ;-)

> Aankleding

Naast dat de locatie zelf van belang is, is het ook belangrijk om voor een sfeervolle aankleding te zorgen. Niemand voelt zich fijn in een steriele zaal met felle verlichting. Je krijgt pas echt sfeer als je de lichten dimt en voor een feestelijke aankleding zorgt. Ga je een nieuwjaarsreceptie op locatie verzorgen, dan zijn er genoeg sfeervolle locaties te vinden.

> Eten en drinken

Een feest kan nog zo gezelllig zijn, als het eten en drinken tegenvalt, zal dat de herinnering zijn die altijd blijft. Bij het organiseren van een nieuwjaarsreceptie moet dit één van je eerste aandachtspunten zijn. 

Denk goed na over wat je aanbiedt: bijvoorbeeld allemaal kleine hapjes of een driegangenmenu. Wanneer je de nieuwjaarsreceptie op locatie doet, kun je dit bespreken met de eigenaar van de feestlocatie. Zo stellen jullie samen een uitstekend menu samen.

Bepaal ook of je wel of geen alcohol schenkt, of alcohol in beperkte mate. Je werknemers moeten uiteraard na de nieuwjaarsreceptie nog wel veilig naar huis kunnen.

> Uitnodigingen

Tegenwoordig is iedereen altijd druk, druk, druk. Ga je een nieuwjaarsreceptie organiseren, zorg er dan zo snel mogelijk voor dat je uitnodigingen verstuurt. Dit kan middels een algemene mail naar al je werknemers, maar je kunt er ook wat specialers van maken. Wat je ook doet, doe het op tijd.

Ook niet geheel onbelangrijk: geef aan wanneer, waar en hoe laat de nieuwjaarsreceptie is.

> Muziek

Niets is zo killing voor de sfeer als stilte. Daarom raden we het altijd aan om muziek te draaien. Je kunt je nieuwjaarsreceptie organiseren met muziek van een CD of Spotify-lijst, maar nog leuker is het om live muziek te spelen. Vraag een plaatselijke band om op je nieuwjaarsreceptie te komen spelen.

Aandachtspunt daarbij is om ervoor te zorgen dat het goed hoorbare achtergrondmuziek is die niet gaat overheersen. Je wilt je medewerkers niet naar elkaar laten schreeuwen alsof ze in een hippe club staan.

> Speech

Een nieuwjaarsreceptie organiseren doe je als ondernemer, omdat je graag wilt terugblikken en vooruit wilt kijken. Door te benoemen wat er afgelopen jaar allemaal goed is gegaan, vier je nogmaals de successen met je werknemers. Door ook kort even aan te stippen wat volgend jaar belangrijk is, zorg je dat medewerkers zin krijgen in het nieuwe jaar.

Zorg voor een interessante en luchtige speech (humor mag best!) die niet te lang duurt. Niemand zit op een tien minuten durende monoloog te wachten. En je wilt ook niet dat mensen het gevoel hebben dat ze een preek krijgen. Houd het positief en feestelijk!

> Iets ludieks

Op veel bedrijfsfeesten en nieuwjaarsrecepties is een fotograaf aanwezig die de gasten op de foto zet en voor een goede impressie van de avond zorgt. Maar je zou ook een toffe photobooth kunnen huren en wat props kunnen kopen, zodat mensen hun eigen foto's kunnen maken. Of leg een aantal Instax- of polaroidcamera's neer voor nog meer fotoplezier.

Andere ludieke dingen zijn bijvoorbeeld een popcornmachine, een suikerspinmachine, een poffertjesplaat of een oliebollenkraampje.

> Partners

Bij het organiseren van een nieuwjaarsreceptie komt altijd de keuze naar voren: mogen partners mee of niet? Wij vinden het altijd een aanrader om partners uit te nodigen, zodat zij meer feeling krijgen met het bedrijf waar gewerkt wordt.

Het kost uiteraard wel wat meer, maar u krijgt daar ook heel veel waardering voor terug. En een gezellige middag of avond uiteraard!

> Cadeau

Medewerkers die zich een jaar lang hard in hebben gespannen voor de zaak verdienen wat extra's. Daarom zou je bij het organiseren van de nieuwjaarsreceptie kunnen overwegen om je medewerkers nog een leuk cadeau te geven.

Denk aan een cadeaubon, een fles champagne, een doosje bonbons of een giftset van Rituals: dat valt altijd wel in de smaak.

Ook een nieuwjaarsreceptie organiseren?

Bij Bar Beton organiseren we in januari vele nieuwjaarsrecepties. Dit doen we ook met alle plezier voor jouw organisatie. Neem dus gerust contact met ons op als je een onvergetelijke nieuwjaarsreceptie wilt organiseren. Bel ons op 030 20 80 999 of neem contact op voor meer informatie.