Over Bar Beton

Over Bar Beton

Bar Beton Vintage

Gedreven door passie voor lekkere koffie, begonnen Eric en Jeroen dertien jaar geleden een koffiebar aan de Korte Jansstraat in Utrecht. Al snel bleek dat er een groeiende behoefte was aan een plek waar zakelijke ontmoetingen in een ontspannen omgeving konden plaatsvinden. En dat was het moment waarop Bar Beton transformeerde tot wat het vandaag de dag is: dé plek voor zakelijke ontmoetingen!

De koffiebar werd verruild voor een locatie op station Utrecht Centraal, met inmiddels meerdere vergaderruimtes, een restaurant en, niet te vergeten, voortreffelijke koffie! Maar daar bleef het niet bij. Niet veel later opende een nieuwe locatie in Utrecht Rijnsweerd. Hoewel deze locatie niet op het station gevestigd is, voldoet deze wel aan de kernwaarden van Bar Beton: centraal, uitstekend bereikbaar en uitgerust met de beste faciliteiten. 


Eric en Jeroen zitten nooit stil, dat is één ding wat zeker is. Zelf dagelijks op de werkvloer betrokken en altijd op zoek naar manieren om Bar Beton nog beter te maken. Een paar jaar later opende daarom de derde locatie op Amersfoort Centraal, en in 2023 opende de vierde locatie op Den Haag Centraal.

Bekijk alle locaties

Er wordt veel waarde gehecht aan maatwerk en persoonlijk contact met klanten: geen enkele zakelijke ontmoeting is tenslotte hetzelfde. Tegelijkertijd is Bar Beton groot genoeg om uitstekende, professionele service te bieden. Of dit nu gaat om een brainstormsessie of evenement voor honderd personen: Bar Beton heeft de capaciteit én expertise om je verwachtingen te overtreffen. 

Duurzaamheid bij Bar Beton

Bij Bar Beton dragen ze hun steentje bij aan een groenere toekomst. Door de locaties op het station wordt het gebruik van openbaar vervoer gestimuleerd. Het merendeel van de gasten komt dan ook met de trein, tram of bus! 


Daarnaast heeft het bedrijf een reeks duurzame maatregelen genomen, waaronder het gebruik van energiebesparende LED-verlichting, verwarming en ventilatie via Warmte/Koude Opslag (WKO), ze zijn gasvrij én maken ze gebruik van 100% groene stroom.

In het restaurant wordt duurzaamheid gestimuleerd door vegetarische opties als standaard aan te bieden, afval te scheiden, gebruik van plastic wegwerpverpakkingen te vermijden, CO2-neutraal gebrande koffie van Peeze te gebruiken en biologische melk en biologische sappen van Schulp aan te bieden. Op alle vestigingen zijn waterbesparende kranen en milieuvriendelijke handdoekrollen in de toiletten als groen alternatief voor papieren handdoeken.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast de duurzaamheidsinitiatieven, is Bar Beton een bedrijf dat waarde hecht aan diversiteit, inclusie en participatie. Ze hebben een actieve pro-LGBTQ houding en sponsoren en ondersteunen diverse LGBTQ-initiatieven in Utrecht. Daarnaast stelt Bar Beton zich actief op in de ondernemersverenigingen op de stations Utrecht Centraal en Den Haag Centraal en hanteren ze op verzoek speciale vergadertarieven voor goede doelen en ideële organisaties.

Meer weten over of bijdragen aan onze duurzame en verantwoorde initiatieven? Of als de ideële organisatie gebruik maken van een van de zalen?

Neem contact met ons op