Blog

Blogs

Veilig Vergaderen op 1,5 meter afstand. Hoe doe je dat?

 Vanaf 1 juni gaan steeds meer openbare plekken weer open. Zo ook de vestigingen van Bar Beton! Restaurants met beperkte capaciteit en vergaderen op 1,5 meter afstand is voorlopig ‘het nieuwe normaal’. Maar hoe kun je het meest bereiken met deze vorm van vergaderen? En dat alles op veilige wijze? Daarvoor geven we je een aantal tips! 

Vergaderen op 1,5 meter afstand

In tijden van thuisblijven hebben we leren vergaderen op afstand. Door middel van videobellen welteverstaan. Maar nu de economie en het ‘gewone leven’ weer langzaam op gang komt, kunnen we ook weer in real life vergaderen. Mits je dit op 1,5 meter afstand doet natuurlijk! Die regel klinkt wellicht makkelijker dan hoe je dit in de realiteit ervaart. Bereid je daarom vast voor op een coronaproof vergadering op 1,5 meter afstand door de tips in dit blog door te nemen.

Bar Beton Amersfoort Centraal vergaderen 

Stel alle deelnemers op hun gemak

Natuurlijk blijft vergaderen op afstand, oftewel via een videocall, voorlopig nog steeds een belangrijk alternatief om contact te vermijden. Maar je hebt vast ook al ervaren dat menselijk contact soms noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een training, een creatieve meeting of een MT-vergadering. Sommigen gaat de versoepeling van de maatregelen beter af dan anderen; zij voelen zich wellicht nog niet comfortabel bij vergaderen in real life. Geef daarom vooraf duidelijk de context aan:

  • Noem de voordelen van vergaderen ‘in het echt’;
  • Benoem duidelijk dat de vergadering op minimaal 1,5 meter afstand plaatsvindt en dat iedereen zich daaraan dient te houden;
  • Vertel over de veilige, ruime en hygiënische vergaderlocatie die je hebt gekozen en over de maatregelen die daar zijn genomen in het kader van ieders veiligheid;
  • En laat de keuze bovenal aan de deelnemer zelf over. 

Kies een veilige locatie

Niet iedere vergaderlocatie heeft de luxe om de ruimtes te voorzien van een zeer ruime opstelling voor jouw groep. Let daar vooraf goed op! In de ruim opgezette vergaderruimtes van Bar Beton is vergaderen op 1,5 meter afstand zeker mogelijk. Vooraf willen we graag weten hoe groot het gezelschap is waarmee je komt vergaderen, zodat we zeker weten dat de vergaderzaal geschikt is om op afstand van elkaar te blijven. We beschikken zowel over compacte ruimtes als over heel ruime zalen, dus er is altijd een passende vergaderlocatie in Utrecht of Amersfoort te vinden. 

Bar Beton ruime vergaderzaal voor vergaderen op 1,5 meter afstand

Reken op onze hygiënische coronaproof oplossingen

Maar… 1,5 meter afstand houden binnen de vergaderzaal is natuurlijk niet de enige maatregel. Omdat we vooraf weten welke gezelschappen we verwachten, kunnen we de afstand ook in de andere ruimtes (zoals het restaurant of de gangen) goed hanteren. Bar Beton is namelijk een besloten vergaderlocatie en door slimme planning zorgen we ervoor dat groepen gescheiden van elkaar van alle extra faciliteiten kunnen genieten. Bovendien worden de RIVM-richtlijnen op het gebied van hygiëne door ons personeel strikt gevolgd. Dankzij extra schoonmaak ben je verzekerd van een prettige coronaproof omgeving. 

 Bar Beton ruime vergaderzaal met eigen faciliteiten voor vergaderen op 1,5 meter afstand

Reis niet te ver naar je vergaderlocatie

Ver reizen, een lange wandeling en ontelbaar vaak overstappen. Ook dit soort ‘gedoe’ rondom een vergadering maakt dat je deelnemers zich misschien niet op hun gemak voelen. Daarom is het fijn om te kiezen voor een centrale vergaderlocatie die goed bereikbaar is. Met het openbaar vervoer, maar ook met de fiets of met de auto is Bar Beton heel toegankelijk. 

Reserveer vooraf een veilige omgeving

Ook onze restaurants zijn vanaf 1 juni weer open met beperkte capaciteit. Je (vergader)lunch reserveren is dan ook noodzakelijk, eventueel kan dit ook aan de deur. Wil je een vergadering op 1,5 meter afstand plannen? Stuur dan even een mailtje naar reserveren@bar-beton.nl. We ontvangen je heel graag weer. Veilig vergaderen op 1,5 meter afstand doe je bij Bar Beton! 

Bar Beton ruime vergaderzaal voor vergaderen op 1,5 meter afstand