Blog

Blogs

Ingrediënten voor een kickstartende nieuwjaarsreceptie

Met een vakantie of wat vrije dagen achter de rug, een tas vol goede voornemens op zak en een kersvers jaar voor de boeg, is een nieuwjaarsreceptie hét middel om met collega’s positief het nieuwe jaar af te trappen: op naar een frisse start en goede resultaten! Hoe? Wij helpen je!

Hou een opgewekte speech

Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Voor nieuwe ideeën, voor nieuwe projecten, voor een frisse mindset. Natuurlijk, als er een ruw randje zat aan het afgelopen jaar, mag je die zeker benoemen, maar benadruk vooral het positieve met een opgewekte speech als start van de borrel. Dit zet de toon voor het feest en zorgt voor een nodige dosis positiviteit. Spreek doelen uit of haal nieuwe opdrachten of kansen aan. 

Creëer verder een teamgevoel door niet alleen de manager of leidinggevende, maar ook anderen hun goede voornemens voor zichzelf en het bedrijf te laten benoemen. Samen uitspreken waar je je voor gaat inzetten, is misschien wel de beste teambuilding!

Kleine tip: inventariseer misschien even vooraf bij een man of 3 of ze hun goede voornemens ook daadwerkelijk en publique willen delen. Je wilt natuurlijk niemand voor het blok zetten. 

Hef gezamenlijk het glas!

Bezegel de positiviteit en bevestig het teamgevoel door gezamenlijk het glas te heffen en te toasten op een mooi jaar. De klinkende glazen vormen het bevredigende geluid van een succesvolle kick-off!

Zorg er trouwens voor dat er wat te kiezen valt: klassiekers voor een toast zijn natuurlijk champagne, prosecco of cava, maar niet iedereen is daar per definitie fan van. Toasten gaat natuurlijk ook prima met een biertje of een frisje. Denk vooral ook aan de niet-drinker en schenk bijvoorbeeld ook enkele lekkere fruitige mocktails: alcoholvrije cocktails zijn steeds populairder!

champagne-glazen-heffen

Speech klaar? Borellen maar! 

Want daar komen de collega’s immers echt voor: bijpraten met een hapje en een drankje. Sommigen zullen elkaar door overlappende vakanties even niet gezien hebben en deze receptie vormt een ontspannen moment om elkaar weer even te spreken. 

Vergeet vooral ook niet een gesprek aan te knopen met collega’s van een andere afdeling. Elkaar op informele momenten spreken over iets anders dan werk, zorgt voor een verbeterde verstandhouding op de werkvloer! 

Hapjes, hapjes, hapjes

Bitterballen en loempiaatjes doen het natuurlijk altijd goed, maar door ook andere ‘keukens’ aan te bieden, til je het eten van het niveau ‘hapje’ naar ‘chique appetizer’. 

Een receptie kan zich met goede bites onderscheiden van elke andere bijeenkomst. Met bijvoorbeeld auberginerolletjes met couscous, bruschetta met huisgemaakte pesto of pittige biefstuksaté laat je zien dat deze nieuwjaarsreceptie niet zomaar het volgende borreltje is, maar een memorabel feest voor alle collega’s, die samen het bedrijf dragen.

hapjes-tijdens-nieuwjaarsborrel

Sfeer is key

Een nieuwjaarsreceptie is dan misschien niet per definitie een feest dat tot in de late uurtjes doorgaat, maar de sfeer maakt zeker het feestgehalte. Bedenk dus goed wat te doen op het gebied van muziek. Een dj kan wat veel van het goede zijn, maar iemand die ervoor zorgt dat een lekker achtergrondmuziekje gaande blijft, is wel van belang. Wat het ook vaak goed doet: bakken vol met platen, waarin gasten lekker zelf kunnen grasduinen, op zoek naar persoonlijke toppers of en gouwe ouwe. Let wel op dat er 1 iemand verantwoordelijk is voor het daadwerkelijk draaien van de muziek. Je wilt niet dat elk nummer na 20 seconden afgebroken wordt.

Denk daarbij ook aan sfeervolle aankleding van de ruimte en zorg ervoor dat de verlichting is af te stemmen op  de sfeer van het moment. Tijdens de speech zal er wat meer licht nodig zijn, later mag het juist wat warmer en zachter zijn. 

Klein presentje, groot gebaar

Een feestelijke nieuwjaarsreceptie is een natuurlijk cadeau op zich. Maar een klein presentje doet het daarbovenop altijd goed. Iedereen voelt zich er extra door gewaardeerd. Geen idee wat je als bedrijf moet geven? Denk aan praktische en bruikbare spullen, die een zekere link hebben met het bedrijf of een bijzonder verhaal hebben.

kadootjes-tijdens-receptie 

Kies een bereikbare en all-round locatie

Een veel voorkomend dilemma als het gaat om het organiseren van een nieuwjaarsreceptie of -borrel is de vraag waar het gehouden moet worden. Niet iedereen woont immers om de hoek. Kies daarom voor een centraal gelegen locatie of een plek die goed te bereiken is, zowel per auto of per openbaar vervoer. Daarmee ben je de meeste mensen van dienst!  

Ook een nieuwjaarsborrel organiseren?

Januari is dé maand van de nieuwjaarsborrels. Zo ook bij Bar Beton. Wij bieden diverse zalen, van knus tot groot, en hebben daarmee voor elk bedrijf een ideale ruimte voor een nieuwjaarsreceptie. We ondersteunen graag bij het sfeervol inrichten en helpen desgevraagd bij het verzorgen van hapjes en drankjes.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085 - 888 22 11 of vraag hier meer informatie aan.

skylounge-barbeton-rijnsweerd

restaurant-bar-beton-centraal-station