Blog

Blogs

5 Tips om vergaderen leuk en nuttig te maken

Ben jij ook zo uitgekeken op die ellenlange vergaderingen zonder duidelijk doel en met een vage agenda? Vergaderen blijft nodig en nuttig, maar kan wel aangenamer worden. Lees hier 5 tips om vergaderen leuk en nuttig te maken. Vergader ergernissen zijn hiermee verleden tijd!

Vergader niet te vaak

Hoeveel uur heb jij het afgelopen jaar vergaderd? Om vergader moeheid te voorkomen is het raadzaam om niet te vaak te vergaderen. Ook moet er tussen twee vergaderingen genoeg tijd zijn om actiepunten uit te voeren. Vergaderen kost tijd, energie en geld. Besteed de vergadertijd effectief. Bepaal of de meeting dan ook echt nodig is. Voorkom dat medewerkers denken dat ze hun tijd beter kunnen besteden.

Vergader met een duidelijk doel

Niets is zo vervelend dan een vergadering ingaan zonder dat je eigenlijk weet waar het over gaat. Stel een agenda op zodat het doel van de vergadering voor iedereen duidelijk is. Deel het doel en de gesprekspunten vooraf met de deelnemers van de vergadering. Zo kan iedereen zich vooraf voorbereiden op de meeting. Eventueel bepaal je nog de tijd per onderwerp om de vergadering zo kort mogelijk te houden.

Zorg voor een goede vergaderlocatie

Goede bereikbaarheid van de vergaderlocatie is natuurlijk een must! Als de vergaderlocatie makkelijk bereikbaar is begin je beter aan een vergadering. Bar Beton is centraal gelegen. Bar Beton beschikt over meerdere zalen op twee locaties in Utrecht. Boven op de sporen van Utrecht Centraal Station en aan de ring van Utrecht (Rijnsweerd, A27/28). Flexibel en handig. 

Bekijk hier de beide vestigingen van Bar Beton.

Zorg daarnaast ook voor een vergaderlocatie die bij je (bedrijfs)cultuur past. Wil je een statige opstelling of juist een creatieve? Ook hierin denkt Bar Beton graag met je mee.

Vergroot de betrokkenheid

Niemand zit te wachten op een saaie meeting. Probeer alle deelnemers aan de vergadering actief te betrekken. Maak de vergadering interactief en geef genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het geven van opmerkingen.

Maar je kan bijvoorbeeld ook korte presentaties (laten) geven over bepaalde agendapunten of je kan kort video’s tonen. Je kan ook vragen of ze ideeën of tips willen opschrijven en delen. Wees creatief in het bedenken van manieren om de betrokkenheid te vergroten.

Noteer alle actiepunten

Vergaderen heeft alleen zin als het iets oplevert. Zorg er daarom voor dat er iemand is die alle actiepunten en beslissingen zo concreet mogelijk noteert. Bepaal dan ook precies wat er gedaan moet worden en wanneer. En ook niet onbelangrijk: check of de actiepunten daadwerkelijk opgevolgd worden. Alleen zo heeft vergaderen zin en blijft het nuttig.

Op zoek naar een vergaderlocatie? 

Ben je op zoek naar een vergaderlocatie op een goed bereikbare locatie en naar vergaderzalen met karakter? Neem dan contact op met Bar Beton en laat je informeren over de mogelijkheden. Bar Beton zorgt er graag voor dat jij vergadert in jouw stijl. Ervaar zelf dat vergaderen bij Bar Beton leuk en nuttig tegelijk is.